ÄI5 ja transformatiivinen oppiminen

ÄI5 ja transformatiivinen oppiminen

Heutagogiaan sopivat hyvin käänteinen oppiminen niin kuin transformatiivinenkin... Lisää... »

Kielioppia tehostetusti

Kielioppia tehostetusti

Sähköisesti ja yhteistoiminnallisesti opiskelijan omien tavoitteiden mukaisesti opiskellaan kielioppia samalla, kun kirjoitetaan erityyppisiä tekstejä... Lisää... »

Heutagogiaa ja reflektointia

Heutagogiaa ja reflektointia

Tällä sivulla on muutamia linkkejä aiemmin julkaisemiini teksteihin: heutagogiaa, tvt:tä ja reflektointia pidettyjen kurssien jälkeen. Lisää... »

Mitä uutta?

Mitä uutta?

Tällä sivulla on 24.2.2016 alkaen muutokset ja lisäykset blogiin, uusimmat ensin. Lisää... »

Peda.net-ohjeet

Peda.net-ohjeet

Sivulla on listattu ja ryhmitelty Vimeossa julkaisemani Peda.netissa olevan vuorovaikutteisen oppimateriaalin sekä oppimisalustan käyttöohjeita ja -vinkkejä. Napsauttamalla alla olevia linkkejä pääset suoraan kanavalle ja katsomaan videoita... Lisää... »

ÄI4 – kolmatta vuotta digitaalisesti

ÄI4 – kolmatta vuotta digitaalisesti

Syksyllä 2015 olivat ensimmäiset äidinkielen ja kirjallisuuden lukiokurssit ilman printtimateriaaleja. Niistä raportoin ja reflektoin aiemmin... Lisää... »

Kolmas kerta toden sanoo?

Kolmas kerta toden sanoo?

Suurin muutos tällä kertaa oli niin sanottujen kertaustuntien tai pohjustavien tuntien poistaminen. Aiemmin seitsemänpäiväisessä koeviikossa oli ensimmäistä koepäivää lukuun ottamatta koetta edeltävänä päivänä oppitunti, jonka opettaja sai käyttää esimerkiksi kokeeseen valmistautumiseen. Lisää... »

 

Blogi uusiutui

Uudeksi sivumalliksi valitsin Flexithemes-palvelusta Climbon, joka vaikutti sopivalta tarkoituksiini. Malli on niin sanotusti responsiivinen eli skaalautuu entistä paremmin niin kännykän näytölle kuin tableteillekin. Lisäksi se on julkaistu joulukuussa 2016, ja toivon mukaan ei altista haittakoodien jakelijoille samaan tapaan kuin aikansa eläneet ja päivittämättömät templatet. Koodaus vaikutti ainakin siistiltä, eikä mitään ylimääräistä tai muutaman sukupolven takaista WP-yllätyksiä löytynyt.

Climbo – Original

Vanha sivumalli oli käynyt turvattomaksi, ja se hakkeroitiin. Siksi viimeiset pari viikkoa sivusto on ollut alhaalla. Sain haittakoodit siivottua, saastuneet sivumallit poistettua, liitännäiset ajantasaistettua ja ylimääräiset ja vanhentuneet poistettua palvelimelta.

Jonkin verran viilasin muotoiluasetuksia ja vaihdoin ikoneja jne. Tarvetta ei ollut myöskään kääntää enää suomeksi kommenttikenttien tekstejä, sillä sivumalli sisälsi tarvittavat po-tiedostot.

 

One Response to Blogi uusiutui

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*