ÄI5 ja transformatiivinen oppiminen

ÄI5 ja transformatiivinen oppiminen

Heutagogiaan sopivat hyvin käänteinen oppiminen niin kuin transformatiivinenkin... Lisää... »

Kielioppia tehostetusti

Kielioppia tehostetusti

Sähköisesti ja yhteistoiminnallisesti opiskelijan omien tavoitteiden mukaisesti opiskellaan kielioppia samalla, kun kirjoitetaan erityyppisiä tekstejä... Lisää... »

Heutagogiaa ja reflektointia

Heutagogiaa ja reflektointia

Tällä sivulla on muutamia linkkejä aiemmin julkaisemiini teksteihin: heutagogiaa, tvt:tä ja reflektointia pidettyjen kurssien jälkeen. Lisää... »

Mitä uutta?

Mitä uutta?

Tällä sivulla on 24.2.2016 alkaen muutokset ja lisäykset blogiin, uusimmat ensin. Lisää... »

Peda.net-ohjeet

Peda.net-ohjeet

Sivulla on listattu ja ryhmitelty Vimeossa julkaisemani Peda.netissa olevan vuorovaikutteisen oppimateriaalin sekä oppimisalustan käyttöohjeita ja -vinkkejä. Napsauttamalla alla olevia linkkejä pääset suoraan kanavalle ja katsomaan videoita... Lisää... »

ÄI4 – kolmatta vuotta digitaalisesti

ÄI4 – kolmatta vuotta digitaalisesti

Syksyllä 2015 olivat ensimmäiset äidinkielen ja kirjallisuuden lukiokurssit ilman printtimateriaaleja. Niistä raportoin ja reflektoin aiemmin... Lisää... »

Kolmas kerta toden sanoo?

Kolmas kerta toden sanoo?

Suurin muutos tällä kertaa oli niin sanottujen kertaustuntien tai pohjustavien tuntien poistaminen. Aiemmin seitsemänpäiväisessä koeviikossa oli ensimmäistä koepäivää lukuun ottamatta koetta edeltävänä päivänä oppitunti, jonka opettaja sai käyttää esimerkiksi kokeeseen valmistautumiseen. Lisää... »

 

Abitreeniä: tekstitaito (Learnist)

Ennen ylioppilaskokeita kannattaa valmistautua päättökokeeseen oppikirjan tehtävien lisäksi esim. nettimateriaalien avulla. Learni.st on palvelu, jota voi käyttää oppimateriaalien ja kurssitöiden kuratointiin.

Tällä sivulla on tekstitaidon kokeeseen valmistavia tekstejä ja tehtäviä, joita voi tehdä omatoimisesti tai opettajan ohjauksessa. Ne on tehty em. palvelulla ja upotettu blogijulkaisuun. Saman sikermän voi katsella erikseen myös learni.st sivuilta. Tällöin ainakin linkkien toimivuus on varmaa, sillä mobiililaitteiden selainten suhteen (upotuskoodit) saattaa olla puutteita.

Learnist toimii myös mobiilisti, ja sovellus on ladattavissa sekä Android- että iOS-laitteille:

Learnist

Youtube

Ks. opetusvideo Youtubesta, miten tekstitaidon abitehtäviä voi tehdä ja miten syventää omaa osaamistaan. Filmissä on käytetty Learnistin iPad-sovellusta.

Palvelun toiminallisuus ja toimivuus loppukäyttäjän kannalta onkin sillä eri luokkaa kuin selainversion diaseteissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*